Tekst/auteurs: Bob Witman, Hilde de Haan   ..  Fotografie: Jeroen Musch
isbn: 9789078088431   ..  € 25,00


Een breed, aantrekkelijk boek dat een ode brengt aan de vele historische, architectonische en gebruikersfacetten van de pleinen van Amsterdam.

UITVERKOCHT - niet meer leverbaar verder

Het boek Amsterdamse Pleinen is een must voor iedereen die van Amsterdam en van steden houdt. Pleinen combineren tegenstellingen: beschutting en openheid, ontmoeten en negeren, rusten en bewegen, kijken en bekeken worden. Aan bod komen de verschillende functies en karakteristieken, de geschiedenis(sen) van de pleinen, visies van gebruikers, de waarnemingen van de auteurs, gelardeerd met veel prachtige foto’s van Jeroen Musch.

Daarnaast bevat het boek scenario´s voor de toekomst, wat kunnen pleinen betekenen, lijsten van Amsterdamse pleinen, plattegronden, historisch materiaal, graphics en goede overzichtskaarten. verder

De auteurs Bob Witman en Hilde de Haan werken als architectuurcritici voor de Volkskrant.

Jeroen Musch wordt gezien als een van de meest opmerkelijke Nederlandse architectuurfotografen, bekend van onder andere het Jaarboek Architectuur.

In samenwerking met Stadgenoot en Nanabooz, Willem Rogge en Petra van Veelen. verder

Amsterdamse Pleinen
Grafisch ontwerp: Sok Visueel Management, Amsterdam.. 208 blz .. A4-formaat .. genaaid gebonden.. Nederlands.. ondersteund door: Stadgenoot