Direct naar:

Boekpresentatie | Authenticity?

Donderdag 2 november, 20.00 uur, San Serriffe, Amsterdam

Wanneer: 2 november, 20.00 uur
Wat: Boekpresentatie Authenticity? Observations and Artistic Strategies in the Post-Digital Age
Waar: San Serriffe, Amsterdam
Met: Barbara Cueto & Bas Hendrikx, Beny Wagner
Voertaal: Engels
Toegang: Gratis
Georganiseerd door: Valiz, San Serriffe

Redacteuren Barbara Cueto en Bas Hendrikx presenteren de nieuwe perspectieven op authenticiteit die in het boek Authenticity: Observations and Artistic Strategies in the Post-Digital Age naar voren komen. In hun presentatie onderzoeken zij de betekenis van authenticiteit als een fluïde, performatief proces — niet alleen in relatie tot kunst en kunstproductie, maar in elk aspect van het leven, van het intieme tot het publieke.

Na afloop presenteert de Berlijnse kunstenaar Beny Wagner een playlist met de jaren ’90 pophits die de inspiratiebron vormden voor zijn tekst in het boek: 'The Miracle-Industrial Complex'.Over Authenticity?

Digitale technologie is ingebed in bijna elke persoonlijke relatie, in werkomstandigheden en in esthetische praktijken. Wat betekent dit voor ons begrip van ‘het authentieke’? Dit boek brengt verschillende denkers samen om op genuanceerde wijze te reflecteren op de hedendaagse betekenis van authenticiteit. In hun bijdragen plaatsen zij vraagtekens van het traditionele begrip van authenticiteit als concept dat nauw verweven is met begrippen als ‘waarheid’ en ‘identiteit’.