Direct naar:

Best Verzorgde Boeken 2018

28 september bij het Stedelijk Museum, Amsterdam

Wat: De Best Verzorgde Boeken 2018
Wanneer: Presentatie op vrijdag 27 september 2019, 14:15—17:30. Tentoonstelling van 25 september t/m 30 oktober 2019.
Waar: Stedelijk Museum Amsterdam, Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Organisatie: De Best Verzorgde Boeken
Voertaal: Engels
Toegang: Voor tentoonstellingsbezoek zie website Stedelijk Museum.


Drie Valiz Boeken zijn verkozen als 'Best Verzorgde Boeken 2018':

  • 'Archive Species: Bodies, Habits, Practices', Joke Robaart en Camiel van Winkel. (Design: Elisabeth Klement)
  • 'Plan and Play, Play and Plan: Defining Your Art Practice', Janwillem Schrofer. (Design: Laura Pappa)

Daarnaast is nóg een Valiz boek geselecteerd door het Studenten Panel, dat een eigen selectie heeft gemaakt uit alle inzendingen:

Met een historie die teruggaat tot 1926 is de jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken de oudste van Europa. Het niveau van het Nederlands ontwerp inclusief de grafische boekverzorging dient jaarlijks bekroond te worden om zo het belang ervan in binnen- en buitenland te onderstrepen. De boeken worden beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze. De vakjury bestaat dit jaar uit: Michaël Snitker (ontwerper), Mijke Wondergem (ontwerper), Eelco van Welie (directeur NAI010 uitgevers), Martijn Kicken (adviseur bij drukkerij Tielen) en Suzanna Héman (assistent conservator Stedelijk Museum Amsterdam). Uit 295 inzendingen zijn 33 boeken verkozen en deze zijn nu te bewonderen op een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarnaast verschijnt ook de jaarlijkse catalogus.

De Best Verzorgde Boeken wordt georganiseerd door de Stichting De Best Verzorgde Boeken en mede mogelijk gemaakt door Igepa Nederland, BNO/Pictoright (Amsterdam) en L. van Heek Textiles (Losser).