Direct naar:

Boekentournee: operatie wooncoöperatie

Vanaf 17 januari 2022

  • Boekentournee langs vijf Nederlandse en drie Belgische steden
    - Met beleidsmakers, lokale initiatiefnemers, activisten en andere belangrijke spelers op het gebied van wonen

Op tournee!
Vanaf 17 januari 2022 gaat operatie wooncoöperatie op tournee door het Nederland. We doen vijf Nederlandse steden aan, waar we in gesprek zullen gaan met beleidsmakers, lokale initiatiefnemers, activisten en andere belangrijke spelers op het gebied van wonen. Daarbij diepen we steeds een ander thema uit en bereiden we samen de weg uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit.

AMSTERDAM
Op 17 januari 2022 zullen auteurs Arie Lengkeek en Peter Kuenzli operatie wooncoöperatie presenteren tijdens de Werkconferentie Coöperatieven maken de stad in Pakhuis de Zwijger.

ROTTERDAM
Op 20 januari 2022 zal operatie wooncoöperatie online gelanceerd worden, middels een livestream van AIR vanuit het Keilepand te Rotterdam.

GRONINGEN
Op 17 februari 2022 bespreken Arie Lengkeek en Peter Kuenzli hun boek in een aflevering van De Linkse Mannen lossen het op in Grand Theatre in Groningen.

ANTWERPEN
Op 26 april 2022 bespreekt Peter Kuenzli het boek tijdens de lezing Wooncoöperatie als gamechanger – Antwerpen.

BRUSSEL
Op 18 mei 2022 bespreekt Arie Lengkeek het boek tijdens de lezing Wooncoöperatie als gamechanger – Brussel.

LEUVEN
Op 20 mei 2022
bespreekt Arie Lengkeek het boek tijdens de lezing Wooncoöperatie als gamechanger – Leuven.

ROTTERDAM
Op 2 juni 2022 organiseren Arie Lengkeek en Peter Kuenzli samen met trancityXvaliz, AIR en Keilecollectief een symposium dat de internationale inspiratie van het boek naar Nederland en in het bijzonder naar Rotterdam vertaalt.

EINDHOVEN / NIJMEGEN / ANTWERPEN
Meer informatie volgt


operatie wooncoöperatie
Wonen is een grondrecht, geen handelswaar. De oplossingen voor het gebrek aan betaalbare woningen die markt en politiek voorstellen, pakken de symptomen aan, maar bieden geen structurele vernieuwing. Burgers kunnen ook zelf vormgeven aan andere, gezamenlijke manieren van wonen. operatie wooncoöperatie (trancityxvaliz, 2022) stelt de gemeenschapseconomie centraal en positioneert de ‘wooncoöperatie’ als een derde alternatief tussen huur en koop. Het vertelt de geschiedenis van ons wonen; waarom de coöperatie uit beeld verdween en hoe de wooncrisis tot stand kwam.

Het boek, geschreven door Arie Lengkeek en Peter Kuenzli, documenteert tien bijzondere coöperatieve projecten en legt uit hoe dit soort projecten alleen kan ontstaan door bewuste keuzes vanuit het lokale bestuur. Het werkt toe naar een optimistisch, offensief, toepasbaar en haalbaar voorstel: uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit.

Houd onze website en Instagrampagina in de gaten!