Direct naar:

Boekpresentatie | Hard Werken: One for All

4 april 2018 bij KINO, Rotterdam

Ter gelegenheid van het verschijnen van het langverwachte boek Hard Werken: One for All, presenteren Valiz en Designplatform Rotterdam een avond over de roemruchte Rotterdamse ontwerpstudio Hard Werken.

Wanneer: 4 April 2018, 19:00–21:00 uur
Waar: KINO, Rotterdam
Adres: Gouvernestraat 129-133, Rotterdam
Wat: Een bruisend programma met flitslezingen, gesprekken tussen verschillende generaties ontwerpers, en de feesteljike onthulling van een gedenkteken
Met: Ian Horton & Bettina Furnée, Patricia van Ulzen, Piet Barendse, Gerard Hadders, Rens Muis, Eeva Liukku, Simon Davies, Sereh Mandias, Wim Pijbes. Moderator: Léon van Geest.
In samenwerking met: Designplatform Rotterdam


Tijdens deze feestelijke boekpresentatie en live talkshow spreken grafisch ontwerpers, cultuurhistorici, kunstenaars en stadsexperts over de invloed van Hard Werken binnen Rotterdam, de culturele scene in de jaren ’80, en het grafisch ontwerpveld. Ze delen kennis en inspiratie en kijken naar de parallellen tussen de context waarin Hard Werken werkte, en het nu.

Over het boek:
Hard Werken: One for All
is de eerste grote publicatie over de experimentele Rotterdamse ontwerpstudio Hard Werken (1979–1994), bestaande uit kernleden Henk Elenga, Kees de Gruiter, Gerard Hadders, Tom van den Haspel, Willem Kars en Rick Vermeulen. Hard Werken is ook bekend van het gelijknamige tijdschrift. De anarchistische stijl van Hard Werken, wars van typografische conventies en modernistische tendensen van die tijd, maakte dat deze groep bekend stond als een brutaal en typisch Rotterdams fenomeen. Hun rebelse beeldtaal en DIY-mentaliteit is actueel in een tijd waarin jonge ontwerpers en kunstenaars zich ruimhartig laten inspireren door invloeden uit de punkbeweging en zine-cultuur. Tijdens de boekpresentatie bespreken verschillende generaties ontwerpers, cultuurhistorici en cultuurdragers de nalatenschap van Hard Werken.