Direct naar:

Boekpresentatie Kwetsbaarheid

4 mei 2022, Genk, België

  • Boekpresentatie van de nieuwe longread Kwetsbaarheid
  • Over het wegkwijnende vermogen te raken en geraakt worden

Wat: Boekpresentatie
Met: 
Pascal Gielen
Waar:
Rotary Club, M-hotel Albert Remansstraat 1, 3600 Genk 
Wanneer:
woensdag 4 mei 2022, vanaf 19:45 uur
Georganiseerd door: 
Rotary Club Genk Stalen
Toegang: Gratis

Door toenemende competitiviteit en digitalisering verbergen zowel mensen als instituties (zoals een overheid, een universiteit, een ziekenhuis) alsmaar meer hun zwakke plekken. Wanneer iets dreigt te raken schermen ze hun kwetsbaarheid…


Kwetsbaarheid
In een competitief bestaan verbergen we onze zwakke plekken. Evaluatiedrift en de voortdurende dwang tot innoveren duwen mensen steeds verder weg in een bolster. Hoe danook gaan we allen als knoeiers door het leven, vindt Marlies De Munck. Ze roept daarom op tot openheid en mededogen. Want dat bolsteren hindert je om te raken. En om geraakt te worden. Pascal Gielen houdt een warm pleidooi voor een esthetische kunde: het vermogen via al onze zintuigen een rammelende en fragiele werkelijkheid toch als een samenhangend geheel te ervaren. Dat is de potentie van kunst en cultuur: om ons te verzoenen met een chaotisch en kwetsbaar leven.

Kwetsbaarheid is separaat in het Engels verkrijgbaar onder de titel Fragility, ga voor de Engelstalige editie naar de Engelstalige pagina over deze publicatie.

Pascal Gielen is cultuursocioloog, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) van de Universiteit Antwerpen. Hij leidt er de onderzoeksgroep Culture Commons Quest Office (CCQO). Zijn onderzoek focust op de politieke en sociale context van creatieve arbeid.