Direct naar:

Boekpresentatie | Plan and Play

Woensdag 11 juli 2018 bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag

Ter gelegenheid van het verschijnen van Plan and Play, Play and Plan: Defining Your Art Practice, door Janwillem Schrofer, organiseren Valiz en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) een programma met een boekpresentatie, gesprekken met kunstenaars en een rondleiding. Leidend in het programma is de vraag die ook centraal staat in het boek: hoe geef je als kunstenaar/maker richting aan je artistieke praktijk?

Wat: Boekpresentatie, programma en rondleiding
Wanneer: Woensdag 11 juli, 11:00 (inloop vanaf 10:30)
Organisatie:In samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK)
Waar: De tent in de tuin van de KABK, Prinsessegracht 4, 2514 AN Den Haag
Met: o.a Janwillem Schrofer, een afstuderende kunstenaar en een vergevorderde kunstenaar. Wie precies blijft nog even een verassing!
Voertaal: Engels
Toegang: Gratis, graag reserveren via rsvp@valiz.nl


Plan and Play, Play and Plan vormt een reflectief logboek met daarin de verzamelde notities van Schrofer, die hij baseerde op de vele gesprekken die hij voerde met met uiteenlopende kunstenaars, van groen tot ervaren, van onbekend tot internationaal vermaard—kritisch onder de loep genomen. Schrofer was van 1982-2010 directeur van de Rijksakademie en maakte deze tot en gastvrije plek waar individuele kunstenaars met een aantal jaar beroepservaring voor twee jaar een eigen atelier krijgen en zo te ontwikkelen en te floreren. Deze publicatie is bestemd voor kunstenaars (of ontwerpers, fotografen, of andere 'zelfstandige makers') en zij die het willen worden, en voor iedereen die met kunstenaars werkt of wil gaan werken. Het boek nodigt de lezer uit om op een actieve manier een antwoord te formuleren op de vraag: 'waar sta ik, en waar sta ik voor?'