Direct naar:

Expertmeeting coöperatieve condities: bouwen aan succes voor wooncoöperaties in Nederland

2 juni 2022, Rotterdam

  • Unieke bijeenkomst met wooncoöperaties uit het hele land, als voorbereiding op het internationale symposium ‘Cooperative Conditions, learning from Zurich, Munich and Vienna’.
  • Naar aanleiding van het recent verschenen operatie wooncoöperatie

Wat: Expertmeeting over wooncoöperaties in Nederland
Met:
Wooncoöperaties De Nieuwe Meent, 33 Bovengronds, Overhoop en Boschgaard; Anne Kockelkorn (TU Delft), Arie Lengkeek (auteur operatie wooncoöperatie), Peter Kuenzli (auteur operatie wooncoöperatie), Aart Cooiman Cooiman (Rabobank), Darinka Czischke (TU Delft), Els Lelarge (RHDHV legal), Bernard Smits (Woningbouwvereniging Gelderland) en Trevor James (Cooplink).
Wanneer:
 Donderdag 2 juni 2022, 14.00-18.00
Waar: Keilepand, Keilestraat 9f, 3029 BP Rotterdam M4H
Georganiseerd door: Arie LengkeekAIRKeilecollectief en trancityXvaliz
Voertaal: Nederlands
Aanmelden: Deze bijeenkomst is opgezet als een kleinschalige expertmeeting. Wil je deelnemen, dan kan dat door een mail met je aanmelding te versturen aan e.vanbreugel@airrotterdam.eu


Coöperatieve condities: bouwen aan succes voor wooncoöperaties in Nederland

Op 20 januari was in het Keilepand de lancering van het het boek operatie wooncoöperatie: uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit, waar ook Hugo de Jonge het boek in ontvangst nam. Bij die gelegenheid noemde hij volkshuisvesting ‘gemeenschappen bouwen’, en onderschreef het belang van wooncoöperaties als één van de uitwegen uit de huidige wooncrisis. 6 oktober is in het Keilepand het internationale symposium ‘Cooperative Conditions, learning from Zurich, Munich and Vienna’.

Tussen beide momenten zetten we op 2 juni een ‘werktafel’ neer: een moment om met de Nederlandse voorlopers de balans op te maken en te spreken over kansen en knelpunten voor de coöperatieve bouwstroom. Wat willen we leren van de experts uit Zurich, München en Wenen? En wat willen we meegeven aan onze eigen stadsbestuurders, corporaties, financiers én onze minister van Volkshuisvesting?

Programma

-14.00 ontvangst

-14.15 introductie Arie Lengkeek: coöperatieve condities

-14.30 introduction lecture dr. Anne Kockelkorn: Cooperative Conditions, the Zürich model

-15.15 presentatie initiatieven/projecten: welke condities zouden jullie formuleren?

-16.45 afsluiting: Arie Lengkeek, Peter Kuenzli:
welke vragen nemen we mee naar het internationale symposium 6 oktober, wat kan meegenomen worden in politieke lobby en kennisagenda’s?

-17.00 borrel, met feestelijke opening van de expositie ’ontwerpen voor coöperatief wonen’ (HCVA, Marius Schwarz, Keilecollectief, operatie wooncoöperatie)