Direct naar:

Mini-conferentie: Een agenda voor een planologie van de lange termijn

16 maart 2022, Utrecht

Wat: Mini-conferentie
Met bijdragen van o.a.: Peter Pelzer (Universiteit Utrecht), Lisette van der Kolk (Twijnstra Gudde), Wouter Veldhuis (Rijksadviseur Fysieke Leefomgeving), Nanke Verloo (Universiteit van Amsterdam), Maarten Hajer (Universiteit Utrecht), Edwin Buitelaar (Planbureau voor de Leefomgeving).
Moderatie:
Suzanne Potjer
Wanneer:
woensdag 16 maart, 14.30 – 17.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)
Waar: 
De Zalen van Zeven, Boothstraat 7, 3512 BT Utrecht
Organisatie: Universiteit Utrecht en trancityxvaliz. Contact: info@trancity.nl
Voertaal:
Nederlands
Toegang: 
gratis, maar alleen na aanmelding vooraf. Stuur een mail naar info@trancity.nl met naam en indien van toepassing functie en organisatie. U ontvangt in de week voor 16 maart het definitieve programma.

Lees hier het verslag van de Mini-conferentie door Daan de Jong op Archined (4 april 2022)

Bekijk hier het verslag van de Mini-conferentie door Urban Futures Studio.


We zijn de toekomst uit het oog verloren. En dat terwijl zorg voor de lange termijn traditioneel een van de uitgangspunten was van de planologie. Juist in deze tijd is aandacht voor de toekomst cruciaal, bijvoorbeeld als het gaat over zeespiegelstijging en ruimtelijke inrichting. In november 2021 verscheen bij trancityxvaliz het stadsessay Verantwoordelijk voor de toekomst. Op zoek naar een planologie van de lange termijn van Peter Pelzer. Zijn pleidooi voor meer langetermijndenken riep veel instemmende reacties op, zowel van vakgenoten als andere geĂ¯nteresseerden. Het lijkt de hoogste tijd voor de lange termijn. Waar Verantwoordelijk voor de toekomst vooral vragen opwerpt, gaan we in deze mini-conferentie een stap verder: door korte lezingen, panelgesprekken en groepswerk bouwen we aan de principes en instrumenten van een planologie van de lange termijn. Hoe ontketenen we ons gedeeld voorstellingsvermogen? Hoe ziet wetgeving eruit die zorg draagt voor de lange termijn van ons landschap? Wat kan een planoloog of stedenbouwkundige iedere dag weer bijdragen? Een mini-conferentie met diepgang, waarin doordachte diagnoses en een goed afgesteld moreel kompas minstens zo belangrijk zijn als haalbaarheid.

Lees (vooraf) het Stadsessay van Peter Pelzer: Verantwoordelijk voor de toekomst. 

Gratis download hier
Of bestel een printexemplaar hier