Direct naar:

Online tentoonstelling: The Broken Timeline

18 april 2022, online

  • Opening van de tentoonstelling van The Broken Timeline bij distant.gallery - een online kunstinitiatief dat kunstenaars en bezoekers vanuit de hele wereld met elkaar verbindt
  • Onderdeel van een blok van drie online tentoonstellingen uit Amsterdam, Kinshasa en New Delhi 

Wat: Online tentoonstelling
Met:
Annet Dekker, Gaia Tedone, Marialaura Ghidini
Wanneer:
Maandag 18 april 2022, 3:30 PM Amsterdam / 12 PM Kinshasa / 4:30 PM Delhi
Waar:
Online:  https://distant.gallery/the-broken-timeline 
Georganiseerd door:
distant.gallery
Toegang: 
Gratis


The Broken Timeline

The Broken Timeline (TBT)* presenteert historische tentoonstellingsprojecten die online zijn samengesteld. TBT is onvermijdelijk onvolledig en subjectief en graaft terug in de tijd om een reeks online curatoriële projecten te presenteren die maar al te vaak ongezien blijven of genegeerd worden door de mainstream kunstwereld en haar discoursen.

common.garden heeft een kleine selectie gemaakt van hun favoriete projecten die de complexe socio-technische aspecten van het web benadrukken. De projecten presenteren nieuwe manieren van publieksparticipatie, bevragen de waarde van auteurschap en bieden nieuwe manieren om kunst te presenteren. Daarbij dagen ze gevestigde museale waarden uit en bevorderen ze alternatieve manieren om kunstbeheer, curatorschap en toegang tot kunst te begrijpen.

*TBT is onderdeel van Curating Digital Art. From Presenting and Collecting Digital Art to Networked Co-curation, onder redactie van Annet Dekker (Valiz, 2021).

distant.gallery

distant.gallery is een sociaal platform en duurzaam kunstinitiatief dat actoren uit verschillende delen van de (kunst)wereld met elkaar verbindt. Het platform is internationaal en lokaal tegelijk en creëert de mogelijkheid om kunstenaars en tentoonstellingen te ontdekken die je normaal nooit zou kunnen zien omdat ze ver van huis plaatsvinden. Bezoekers krijgen de kans om tentoonstellingen van over de hele wereld te zien, uit Dehli, Kinshasa, Brooklyn, Mexico of Amsterdam, zonder landsgrenzen te hoeven oversteken.

remote.gallery is valt uiteen in blokken van elk 3 tentoonstellingen die elke maandag geopend worden zijn tijdens lokale kantooruren. Elke tentoonstelling is samengesteld vanuit een van de 'gaststeden' waarvandaan lokale kunstenaars en kunstenaars van de andere kant van de wereld exposeren in dezelfde (online en sociale) context. De tentoonstellingen worden in samenwerking met een lokaal initiatief, instelling of organisatiepartner aangeboden om het netwerkeffect voor alle deelnemende kunstenaars te vergroten. Bij aanvang van een nieuw tentoonstellingsblok wordt het oude blok gearchiveerd.

remote.gallery is te vinden op common.garden - een door kunstenaars beheerd platform dat een breed scala aan tools biedt om kunstwerken uit verschillende media weer te geven. De werken variëren van meer traditionele kunstvormen zoals schilderijen, tot nieuwe media zoals video, maar ook specifiek online kunst. Daarmee creëert remote.gallery een uniek curatorieel concept, dat verder reikt dan het vervangen of uitbreiden van het fysieke museum. Een plek waar zowel gevestigde als internationale jonge talenten elkaar gemakkelijk gelijkwaardig kunnen ontmoeten en exposeren in een bredere culturele context.

18.04 Opening tentoonstelling van The Broken Timeline

25.04 De tentoonstelling gaat verder met de tweede show, samengesteld door Juan Pablo García Sossa en zijn Futura Tropica Kinshasa.

02.05 De derde tentoonstelling met de titel "Chosen" is samengesteld door Mallika Joshi en ondersteund door Internet Freedom Foundation.