Direct naar:

De Botanische Revolutie

Podcast door Centraal Museum Utrecht, Nest en Valiz

PODCAST: De Botanische Revolutie

Het Centraal Museum, Nest en Valiz lanceren de podcast De Botanische Revolutie, parallel aan het tentoonstellingsproject dat in vijf hoofdstukken of thema’s in gaat op de tuin als rijke bron van inspiratie maar ook plek waar de relatie tussen mens en natuur zich manifesteert. De eerste vier hoofstukken zijn te zien in het Centraal Museum in Utrecht, het vijfde in Nest Den Haag.

In deze podcast gaan we in gesprek met verschillende gasten over de hedendaagse betekenis van de tuin en zoomen we telkens in op 1 van de hoofdstukken uit de tentoonstelling. Zo spreken we over het paradijs op aarde, de tuin in de stad, de botanische wetenschap, hoe we de natuur benoemen en revolutionarie bloemen.

Beluister hierde podcast


Proloog: Heske ten Cate (artistiek directeur Nest) en Laurie Cluitmans (conservator hedendaagse kunst Centraal Museum) in gesprek over het tentoonstellingsproject.

Aflevering 1: Het Paradijs: Laurie Cluitmans in gesprek met Ama Koranteng-Kumi (oprichtster van Bloei&Groei), column door Patricia de Vries (filosoof)

Aflevering 2: De gemeenschapstuin: Laurie Cluitmans in gesprek met Elspeth Diederix (kunstenaar), column door Wim Pijbes (kunsthistoricus en directeur Stichting Droom&Daad)

Aflevering 3: De Botanische Revolutie: Laurie Cluitmans in gesprek met Tinde van Andel (botanist), column door Thiemo Heilbron (botanist en curator duurzaamheid Rijksmuseum Muiderslot)

Aflevering 4: Tuinieren in het antropoceen: Laurie Cluitmans in gesprek met Norbert Peeters (botanisch filosoof).

Aflevering 5: Yuki Kho (cultuurjournalist) interviewt Heske ten Cate en Laurie Cluitmans, column door Dean Bowen (dichter).

Deze podcast komt voort uit een samenwerking tussen het Centraal Museum Utrecht, Nest ruimte in Den Haag en Valiz.

De redactie bestaat uit: Heske ten Cate, Mina Etemad, Yuki Kho, Steffie Maas en Laurie Cluitmans.