Direct naar:

Printing Plant Art Book Fair 2019

22—24 November 2019 bij Looiersgracht 60, Amsterdam

  • Ontmoet Valiz tijdens het Amsterdam Art Weekend in Looiersgracht 60
  • Maak kennis met onze (nieuwste) boeken en projecten

Wat: Printing Plant Art Book Fair 2019
Wanneer: 22—24 November 2019. Dagelijks geopend van 12:00—20:00, officiële opening van het programma op 22 november om 17:00.
Waar: Looiersgracht 60 1016 VT, Amsterdam
Organisatie: Looiersgracht 60
Voertaal: Engels
Toegang:


Eind november, tijdens het Amsterdam Art Weekend, vindt de tweede editie van Printing Plant - Art Book Fair - plaats. Printing Plant is een een intieme driedaagse kunstboekenbeurs voor gelijkgestemde, onafhankelijke uitgevers en een breed geïnteresseerd publiek. Met meer dan 80 (inter-)nationale uitgevers presenteert Printing Plant een veelzijdige selectie van kunstenaarsedities, catalogi, boeken, monografieën, tijdschriften en zines die over het algemeen niet beschikbaar zijn in reguliere boekhandels. Onafhankelijke artistieke printcultuur heeft een rijke traditie in Amsterdam, maar er zijn weinig plaatsen voor kunstenaars en uitgeverijen om de progressieve publicaties die ze produceren ook aan het bredere publiek te presenteren. Veel mooie titels zijn alleen te zien in een kleine selectie van gemotiveerde en gespecialiseerde boekverkopers, museumboekhandels en galeries. Looiersgracht 60 heeft daarom een ​​platform te gecreërd ter ondersteuning van het hedendaagse kunstboek.

Looiersgracht 60, een voormalige karton- en papierfabriek waar ook pamfletten, posters en kaarten voor kunstenaars en musea werden gedrukt is tegenwoordig een expositiecentrum voor kunst, design en architectuur. Het gebouw heeft dus een langdurige band met de kunstenaarsgemeenschap van Amsterdam, waardoor het een ideale locatie is voor Printing Plant. De beurs heeft een oppervlakte van 750 vierkante meter en nodigt bezoekers uit om kennis te maken met reeks zorgvuldig geselecteerde onafhankelijke uitgevers, antiquariaten, kunstenaars, galerijen en prentkunstenaars die hun werken het hele weekend zullen presenteren. Naast de beursstands is er een publieksprogramma met lezingen, discussies, boeklanceringen, performances, signeersessies en workshops. Valiz is daarom erg enthousiast om aan deze tweede editie van Printing Plant deel te nemen. We kijken er naar uit om je meer te vertellen over onze (nieuwste) boeken en lopende projecten.