Direct naar:

Symposium | Hard Werken

5 april 2018 bij de Willem de Kooning Academie, Rotterdam

Ter gelegenheid van het verschijnen van Hard Werken: One for All, organiseert Valiz in samenwerking met de Willem de Kooning Academie een symposium over het gebied tussen (grafisch) ontwerp en autonome kunst.

Hard Werken: The Designer as Author
Wanneer:
5 april 2018, 17:00–19:00 uur
Waar: Willem de Kooning Academie
Adres: Blaak 10, 3011 TA Rotterdam
Wat: Symposium over het interdisciplinaire veld tussen ontwerp en autonome kunst
Met: Ian Horton en Bettina Furnée, Catelijne van Middelkoop (Strange Attractors), Rens Muis (75B), Florian Cramer (Willem de Kooning Academie), en anderen
Voertaal: Engels
Toegang: Gratis, aanmelden via deze link. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus wees snel!


De roemruchte en rebelse ontwerpstudio Hard Werken (1979–1994), bestaande uit kernleden Henk Elenga, Kees de Gruiter, Gerard Hadders, Tom van den Haspel, Willems Kars en Rick Vermeulen, nam een bijzondere positie in in het culturele landschap, niet alleen binnen Rotterdam, maar ook internationaal. De anarchistische stijl van Hard Werken, wars van typografische conventies en modernistische tendensen van die tijd, maakte dat deze groep bekend stond als een brutaal en typisch Rotterdams fenomeen. Hun rebelse beeldtaal en DIY-mentaliteit is actueel in een tijd waarin jonge ontwerpers en kunstenaars zich ruimhartig laten inspireren door invloeden uit de punkbeweging en zine-cultuur. Maar hun nalatenschap en specifieke karakter bestaat vooral ook uit de interdisciplinaire en hybride praktijk van Hard Werken: een coktail van ontwerp en autonome kunst, commercieel en cultureel ondernemerschap, hoge en lage cultuur. Met Hard Werken als uitgangspunt reflecteren onderzoekers, ontwerpers en kunstenaars op het interdisciplinaire veld tussen ontwerp en autonome kunst.