Direct naar:

Expositie | Ni Haifeng

19 januari—23 augustus 2020 in WDW Rotterdam

afbeelding: Ni Haifeng, 'The Return of the Shreds', installatie in Stedelijk Museum De Lakenhal in Scheltema (2007).

  • Tentoonstelling in WDW in Rotterdam
  • Met werk van Ni Haifeng en vele andere hedendaagse kunstenaars over hoe kunstuitingen als dragers van ideeën en tradities grenzen doorkruisen.

Wat: Een tentoonstelling met werk van...
Wanneer: zondag 19 januari—zondag 23 augustus 2020 (open van dinsdag t/m zondag, 11:00—18:00 uur) Opening: zondag 19 januari 2020, 15:00—18:00
Waar: Witte de With Center for Contemporary Art, Witte de Withstraat 50, 3012 BR Rotterdam
Organisatie: Witte de With Center for Contemporary Art
Voertaal: evenementen gerelateerd aan de tentoonstelling in het Engels
Toegang: € 6,00, € 3,00 voor studenten/CJP/65+. Gratis: <18 jaar/Museumkaart/Rotterdampas/Witte de With leden/ICOM. Gratis entree op vrijdagavonden van 18:00 tot 21:00 uur.


Ni Haifeng (1964, Zhoushan, China) woont en werkt in Amsterdam en is een van de kunstenaars wiens werk te zien is in 'Een Tentoonstelling met werk van' in Witte de With Centre for Contemporary art in Rotterdam. Door een kunstuiting van een wereld in beweging als vertrekpunt te nemen, nodigt deze tentoonstelling uit om historisch blauw-wit aardewerk te zien als mobiele drager van ideeën en tradities, maar ook als vertrekpunt en bestemming hiervan.

Haifeng’s werk verhoudt zich tot de uitwisseling, taal en productie van culturele systemen. Door middel van fotografie, video en installaties vestigt hij de aandacht op de cyclische bewegingen van mensen, producten en goederen, die patronen van kolonialisme en globalisering weerspiegelen. Hij onderzoekt het gelijktijdige proces van creatie en vernietiging van betekenis, waarbij het concept van ‘nutteloosheid’ een belangrijke rol binnen zijn werk speelt. Door de status quo te ondermijnen en zich af te zetten tegen de vooroordelen van de kunst, probeert Ni Haifeng in zijn eigen woorden een “nul-graad van betekenis” te bereiken.

Valiz publiceerde 'The Return of the Shreds', een veelzijdig perspectief op het werk van Ni Haifeng, kunst in de context van interculturele uitwisseling. Het boek bevat zo'n veertig prachtige, paginagrote foto's van Ni Haifengs installaties en bijdragen van Kitty Zijlmans, Nicole Roepers, Marianne Brouwer en Ni Haifeng. Het boek is beschikbaar via onze webshop: https://www.valiz.nl/publicaties/the-return-of-the-shreds.html