Direct naar:

The Other Book 2019

29 november—1 december 2019 in Den Haag

  • Ontmoet Valiz tijdens het nieuwste boekenfestival van Den Haag, The Other Book
  • Maak kennis met onze (nieuwste) boeken en projecten op de beurs
  • Astrid neemt deel aan een paneldiscussie rondom het thema 'Backlash in print: publishing as an artistic practice'

Wat: The Other Book - Art Book Festival 2019
Wanneer: 29 november—1 december 2019
Waar: The Grey Space in The Middle, Paviljoensgracht 20, Den Haag (locatie boekenbeurs) en West Den Haag/Onze Ambassade, Lange Voorhout 102, Den Haag (locatie paneldiscussie).

Organisatie: Stichting The Other Book
Voertaal: Engels en Nederlands
Toegang: Gratis


Deze eerste editie van het nieuwe tweejaarlijkse festival The Other Book belooft een unieke viering van het kunstboek te worden. De kunstboekenbeurs wordt gecombineerd met . tentoonstellingen, workshops, lezingen, presentaties, demonstraties, films en uitvoeringen op verschillende locaties. Elke editie van dit festival focust op een bepaald type 'ander boek'. De eerste editie van 'The Other Book' (29 november - 1 december 2019) staat volledig in het teken van de Riso-revolutie: kunstboeken geproduceerd met Risograph en Mimeograph stencil duplicators.

Op zondag 1 december vindt van 11:00 tot 18:00 op de locatie The Gray Space in The Middle een boekenbeurs plaats. Daarnaast vindt op zondagmiddag van 15:00 tot 16:30
in Onze Ambassade (West Den Haag) een paneldiscussie rondom het thema 'Backlash in print: publishing as an artistic practice' plaats. Astrid Vorstermans van Valiz zal hier aan deelnemen, samen met: Moritz Grünke (Gloria Glitzer/Herbarium Riso/Miss Read), Aymeric Mansoux (Piet Zwart Institute), Karin de Jong (PrintRoom) en kunstenaar Karina Zavidova.

De paneldiscussie onderzoekt de mogelijkheden en condities van publiceren als hedendaagse artistieke praktijk. Volgens kunstenaar-auteur Michalis Pichler lijkt publiceren als een artistieke praktijk verder te gaan dan 'het boek'. Door een nieuwe generatie kunstenaars die publicaties gebruiken als een manier om kunst te produceren en kennis te delen, worden de definities van 'het kunstenaarsboek' en publiceren opgerekt en verandert de praktijk van het publiceren. Volstaat de term 'kunstenaarsboek' nog wel? Boeken die deel uitmaken van een creatieve praktijk vereisen ander lezen en vormen een uitdaging voor zowel verzamelaars als bibliothecarissen. Geprinte publicaties bieden ook een tactiel alternatief in een digitale wereld. Wat is de toekomst van het kunstenaarsboek en artistiek publiceren?

Valiz kijkt erg uit naar deze eerste editie van 'The Other Book'. We hopen velen van jullie tijdens dit weekend in Den Haag te ontmoeten!