Direct naar:

Presentatie 'UNLICENSED: Bootlegging as Creative Practice' bij MoMA PS1 Bookstore

  • Kom op 30 maart naar Artbook @ MoMA PS1 Bookstore en vier UNLICENSED: Bootlegging as Creative Practice
  • Gepresenteerd door grafisch ontwerper en redacteur Ben Schwartz, met Shanzhai Lyric, Nat Pyper, Hassan Rahim en SHIRT
  • Signeersessie met Ben Schwartz volgt na de presentatie!
  • RSVP voor het event en pre-order een gesigneerd exemplaar

Wat: Presentatie van UNLICENSED: Bootlegging as Creative Practice bij Artbook @ MoMA PS1 Bookstore
Waar: Artbook @ MoMA PS1 Bookstore, 22-25 Jackson Ave (op 46th Ave.), Long Island City, NY 11101
Organisatie: Artbook 
Taal: Engels 
Toegang: gratis, please RSVP


Woon een bijzondere presentatie bij op 30 maart vanaf 16.00 uur. Tijdens dit evenement wordt de publicatie UNLICENSED: Bootlegging as Creative Practice (2023, Valiz met Source Type, red. Ben Schwartz) gepresenteerd bij Artbook @ MoMA PS1 Bookstore! Grafisch ontwerper en redacteur van het boek Ben Schwartz zal aanwezig zijn, evenals verschillende geïnterviewden die in het boek voorkomen: Shanzhai Lyric, Nat Pyper, Hassan Rahim en SHIRT. Na de presentatie is er een signeersessie met Ben Schwartz! Graag RSVP voor het evenement. U kunt hier ook een gesigneerd exemplaar van het boek reserveren.

Over het boek:
De afgelopen decennia is de term ‘bootlegging' – een praktijk die ooit werd gedelegeerd aan smokkelaars en inbreukmakers op auteursrechten – steeds meer in gebruik geraakt om te verwijzen naar creatieve praktijken. Debatten over eerbetoon, toe-eigening en diefstal, die al gebruikelijk zijn in de kunstwereld, worden nu gevoerd op het gebied van corporate branding, sociale media en de creatieve industrie als geheel. Tegenwoordig is 'bootlegging' een esthetiek op zichzelf geworden, die vanalles beïnvloedt, van underground platenlabels en doe-het-zelf-T-shirts tot het maken van publicaties en het produceren (en nabootsen) van high fashion. UNLICENSED, een project van Ben Schwartz, bevat 21 interviews met een reeks creatieve beoefenaars over het onderwerp smokkelen. Deze gesprekken onderzoeken het creatieve en kritische potentieel van bootlegging, en verkennen nieuwe manieren waarop het kan worden ingezet om te gedijen als een impactvolle culturele kracht.
De publicatie is mogelijk gemaakt dankzij steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en is uitgegeven door Valiz en Source Type.

Ben Schwartz (geboren 1988) is een grafisch ontwerper en redacteur gevestigd in New York. Hij werkt samen met verschillende grafische ontwerpstudio's in de culturele sector in verschillende media. Van 2016 tot 2018 was hij Graphic Design Fellow bij het Walker Art Center.

Shanzhai Lyric is een kunstenaarscollectief gevestigd in New York, bestaande uit Ming Lin en Alexandra Tartarsky.

Hassan Rahim is een grafisch ontwerper gevestigd in New York.

Nat Pyper is een kunstenaar gevestigd in New York.