Direct naar:

Wooncoöperatie als game changer – Brussel

18 mei 2022, Brussel

Wat: Lezing
Met: Geert de Pauw, Kristiaan Borret en Arie Lengkeek
Wanneer: woensdag 18 mei 2022, vanaf 18:30 uur
Waar: Muntpunt – Literair Salon, Munt 6, 1000 Brussel 
Georganiseerd door: 
het Muntpunt, het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg, de Brusselse Bouwmeester en Community Land Trust Brussel Cera en Architectuurwijzer
Voertaal: Nederlands
Toegang: Gratis
Aanmelden: Inschrijven kan via deze link

Praktisch

18:30 uur ontvangst
19:00 uur inleiding door Cera & Architectuurwijzer
19:10 uur Geert de Pauw & Kristiaan Borret
20:00 uur Arie Lengkeek
20:40 uur debat en vragen


Op woensdag 18 mei 2022 organiseren het Muntpunt, het Kenniscentrum Welzijn, Wonen, Zorg, de Brusselse Bouwmeester en Community Land Trust Brussel – samen met Cera en Architectuurwijzer – een lezingenavond over coöperatief wonen voor zowel experten als een breed geïnteresseerd publiek in Brussel.

In het eerste deel vertelt Geert De Pauw van Community Land Trust Brussel over de oprichting van hun recente wooncoöperatie Fair Ground en wat de drijfveren hiertoe zijn. Aan de hand van één of meerdere projecten toont hij – samen met de Brusselse Bouwmeester Kristiaan Borret – hoeveel aandacht zij besteden aan de kwaliteit van architectuur en wonen en de vernieuwing van de woningtypes.

Aansluitend toont Arie Lengkeek hoe de buitenlandse wooncoöperaties vooral waken over een goede balans tussen betaalbaarheid en woonkwaliteit. Samen met Peter Kuenzli bundelde hij zijn ervaringen in het boek ‘Operatie wooncoöperatie. Uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit’ (trancityXvaliz, 2022). Ze beschrijven wat gemeenschapseconomie kan betekenen, verwijzen naar inspirerende voorbeelden in München, Zürich en Wenen, ze leggen de basisprincipes van het vastgoedrekenen uit en veel meer.