Direct naar:

Workshop: How to understand the closeness of toxicity?

  • Workshop door Yasmine Ostendorf-Rodríguez en lezing door Alexis Shotwell
  • georganiseerd door RADIUS met een rondleiding door de huidige tentoonstellingen en een paddenstoelenlunch

Wat: Workshop door Yasmine Ostendorf-Rodríguez en lezing door Alexis Shotwell
Wanneer: zaterdag 14 oktober, 12.00–19.00 uur, voor meer gedetailleerde informatie over het programma, zie rechterzijde van deze pagina
Waar: RADIUS CCA Watertoren, Kalverbos 22, Delft 
Georganiseerd door: Radius en Yasmine Ostendorf-Rodríguez
Taal: Engels
Toegang: tickets verkrijgbaar op de website van Radius: BOEK TICKETS. Een combinatieticket voor beide onderdelen van het evenement is verkrijgbaar voor € 30,- (beperkte beschikbaarheid van 20 tickets)


RADIUS organiseert en host een workshop Yasmine Ostendorf-Rodríguez, gebaseerd op les nummer vijf uit het onlangs gepubliceerde boek Let’s Become Fungal: Mycelium Teachings and the Arts (Valiz, 2023). Dit evenement is een gezamenlijk samengesteld, myceliaal programma van twaalf onderling verbonden activiteiten. Het boek haalt zijn inspiratie uit de wereld van kunst en mycologie en deelt innovatieve praktijken uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied die geworteld zijn in samenwerking tussen meerdere soorten, symbiose, allianties, uitwisseling van niet-monetaire hulpbronnen, decentralisatie, bottom-up-methoden en wederzijdse afhankelijkheid. – alles in lijn met het gedrag van het mycelium.

De twaalf activiteiten zijn elk verbonden met één van de twaalf hoofdstukken van het boek en vinden plaats van Medellín tot Seoul, Taipei tot Rio de Janeiro en van Barbados tot Delft. Het evenement in RADIUS zal draaien rond de vraag ‘Hoe kunnen we de nabijheid van toxiciteit begrijpen?’ en zal ingaan op de manieren waarop we de vraag naar ‘zuiverheid’ kunnen weerstaan en het idee van zuiverheid onthullen als een illusie en als een valstrik die de menselijke geest voedt. concept van ‘healthisme’ en is een bron van racistische ideologie. Het evenement bij RADIUS bestaat uit twee delen:

DEEL 1 — WORKSHOP
Meditatie, leessessie en oefeningen, rondleiding door de huidige tentoonstellingen van RADIUS en een paddenstoelenlunch.

DEEL 2 — LEZING
Lezing door Alexis Shotwell, vertrekkend van haar boek Against Purity: On Living Ethically in Compromised Times.

SPREKERS
⌀ Yasmine Ostendorf-Rodríguez werkt als curator en onderzoeker op het gebied van kunst en ecologie, en is gevestigd in Mexico-Stad. Ze richtte en leidde vele internationale initiatieven op het snijvlak van kunst en ecologie, waaronder de Green Art Lab Alliance (Azië, Latijns-Amerika en Europa) en de afdeling Natuuronderzoek, het Van Eyck Food Lab en de Future Materials Bank aan de Jan van Eyck Academie (Nederland).
⌀ Het werk van Alexis Shotwell richt zich op complexiteit, medeplichtigheid en collectieve transformatie. Ze is professor aan de Carleton University, op onbekend Algonquin-land, en mede-onderzoeker van het AIDS Activist History Project (aidsactivisthistory.ca), en auteur van Knowing Anders: Race, Gender, and Implicit Understanding (2011) en Against Purity: Ethisch leven in gecompromitteerde tijden (2016).

PRAKTISCHE INFORMATIE – DEEL 1
⌀ Deuren open: 11.30 uur
⌀ Aanvang: 12:00 uur
⌀ Duur: 12:00 – 14:00 uur
⌀ Taal: Engels
⌀ Ticketprijs: € 25
⌀ Beperkte beschikbaarheid van 20 tickets
⌀ Locatie: RADIUS CCA, Kalverbos 20 en RADIUS CCA Watertoren, Kalverbos 22
⌀ Houd er rekening mee dat de locatie niet rolstoeltoegankelijk is
⌀ Let's Become Fungal! Mycelium Teachings and the Arts is te koop in de boekwinkel van RADIUS

PRAKTISCHE INFORMATIE – DEEL 2
⌀ Deuren open: 15.00 uur
⌀ Aanvang: 15:30
⌀ Duur: 15:30 – 17:00 uur
⌀ Borrelreceptie: 17:00 – 19:00 uur
⌀ Taal: Engels
⌀ Ticketprijs: € 10
⌀ Locatie: RADIUS CCA Watertoren, Kalverbos 22
⌀ Houd er rekening mee dat de locatie niet rolstoeltoegankelijk is