TPL_PWTTEMPLATE_SKIP_LINK_TITLE

Boekentournee: operatie wooncoöperatie

From 17 January 2022

  • Boekentournee langs vijf Nederlandse steden
    - Met beleidsmakers, lokale initiatiefnemers, activisten en andere belangrijke spelers op het gebied van wonen

Op tournee!
Vanaf 17 januari 2022 gaat operatie wooncoöperatie op tournee door het Nederland. We doen vijf Nederlandse steden aan, waar we in gesprek zullen gaan met beleidsmakers, lokale initiatiefnemers, activisten en andere belangrijke spelers op het gebied van wonen. Daarbij diepen we steeds een ander thema uit en bereiden we samen de weg uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit.

AMSTERDAM
Op 17 januari 2022 zullen auteurs Arie Lengkeek en Peter Kuenzli operatie wooncoöperatie presenteren tijdens de Werkconferentie Coöperatieven maken de stad in Pakhuis de Zwijger.

Klik hier voor meer informatie

ROTTERDAM
Op 20 januari 2022 zal operatie wooncoöperatie online gelanceerd worden, middels een livestream van AIR vanuit het Keilepand te Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie

GRONINGEN
Meer informatie volgt

EINDHOVEN
Meer informatie volgt

NIJMEGEN
Meer informatie volgt


operatie wooncoöperatie
Wonen is een grondrecht, geen handelswaar. De oplossingen voor het gebrek aan betaalbare woningen die markt en politiek voorstellen, pakken de symptomen aan, maar bieden geen structurele vernieuwing. Burgers kunnen ook zelf vormgeven aan andere, gezamenlijke manieren van wonen. operatie wooncoöperatie (trancityxvaliz, 2022) stelt de gemeenschapseconomie centraal en positioneert de ‘wooncoöperatie’ als een derde alternatief tussen huur en koop. Het vertelt de geschiedenis van ons wonen; waarom de coöperatie uit beeld verdween en hoe de wooncrisis tot stand kwam.

Het boek, geschreven door Arie Lengkeek en Peter Kuenzli, documenteert tien bijzondere coöperatieve projecten en legt uit hoe dit soort projecten alleen kan ontstaan door bewuste keuzes vanuit het lokale bestuur. Het werkt toe naar een optimistisch, offensief, toepasbaar en haalbaar voorstel: uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit.

Houd onze website en Instagrampagina in de gaten voor meer informatie!