Direct naar:

Programma: De Stad als Casco

7 februari, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Ligt de toekomst van de stad in handen van het kapitaal of van de eindgebruikers? Eva de Klerk is een van de pioniers van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Daar blies zij, samen met een bont gezelschap van skateboarders, bijstandsmoeders, theatermakers en ambachtslieden de monumentale Scheepsbouwloods nieuw leven in. Kan deze manier van bottom-up ontwikkelen ook op andere plekken gebruikt worden? Een presentatie naar aanleiding van het verschijnen van het boek Make Your City.

Wat: Programma in de serie 'De toekomst van de stad'
Wanneer: Woensdag 7 februari, 18.00 uur
Waar: Pakhuis de Zwijger
Met: Eva de Klerk
Voertaal: Nederlands
Toegang: Pay as you like, aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger


Welke waarden zijn van belang voor de ontwikkeling van een inclusieve stad? Hoe kan de Stad als Casco-theorie een alternatief bieden voor stadsontwikkeling die gebaseerd is op winstmaximalisatie? Eva de Klerk vertelt bij Stadslicht hoe zij de Stad als Casco-filosofie heeft ontwikkeld. hoe zij deze in praktijk heeft gebracht en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden voor een eerlijke stad van de toekomst.

Eva de Klerk is een van de initiatiefnemers van de herontwikkeling van de NDSM Scheepsbouwloods. In Make Your City trekt zij lessen uit twintig jaar zelfontwikkeling van de stad, van filosofie tot realisatie. Hoe organiseer je, hoe financier je, hoe bouw je? Dit boek inspireert; het is een gids waarmee je zelf de stad kan vormgeven.

Foto: Ronald Tilleman