Direct naar:

Conditional Design Workbook

Uitverkocht

- Het uitverkochte Conditional Design Workbook is nu beschikbaar in digitaal format: via Studio Moniker, de makers en auteurs van het boek.
- De digitale versie is een afdrukbare (en doorzoekbare) pdf samen met een complete fotografische documentatie van de originele werkmap. Beide pdf's hebben een hoge resolutie.

  • Aanstekelijk doe-boek voor ontwerpers, kinderen, groepen en kunstenaars
  • Een methode om naar eigen hand te zetten en zelf toe te passen

Bijdragen: Andrew Blauvelt, Koert van Mensvoort, Conditional Design Team
Ontwerp: Julia Born, geassisteerd door Nina Paim

2013, Valiz | ondersteund door Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Architectuur (Fonds BKVB), SNS REAAL Fonds | paperback | 176 blz. | 30 x 21 cm (h x b) | Engels | ISBN 978-90-78088-58-5, uitverkocht

Inhoudsopgave (pdf)

Bestel de digitale editie (pdf) van Conditional Design Workbook hier


Conditional Design Workbook biedt een ontwerpmethode door grafisch ontwerpers Luna Maurer, Jonathan Puckey, Roel Wouters en kunstenaar Edo Paulus, waarbij ze ingaan op voorwaarden en speelse werkmanieren die uitnodigen tot samenwerking binnen een ‘gereguleerd’ proces, om zo tot een onvoorspelbaar ontwerp of resultaat te komen. ‘Conditional Design’ speelt met kans, kaders en generatieve systemen. De methode is verrassend simpel, en geeft ieder team de mogelijkheid om eigen regels te gebruiken.
Het boek functioneert als een werkboek: ontwerpster Julia Born heeft het materiaal stap voor stap geordend en laat in Conditional Design zien hoe dit spannende proces werkt. De auteurs bieden een beschouwend kader aan dit doe-boek: Andrew Blauvelt (ontwerper, schrijver en hoofd Architectuur en Design bij het Walker Art Center, Minneapolis) gaat in op de betekenis van open (samenwerkings) processen voor kunst en ontwerp; en in een moderne parabel verhaalt Koert van Mensvoort (kunstenaar, schrijver, onderzoeker, en hoogleraar industrieel ontwerpen aan TU Eindhoven) hoe Conditional Design de basis biedt voor het ontwerpen en organiseren van de stad Zhiango in 2050.