Direct naar:

De volmaakte beschouwer (e-book)

De ervaring van het kunstwerk en receptie-esthetica

€ 8,76 stuk Bestel nu!

Auteur: Janneke Wesseling
Ontwerp: Sam de Groot
Serie: vis-à-vis

2015, Valiz | e-book | 320 blz. | 20 x 15,5 cm (h x b) | Engels | ISBN 978-90-80818-50-7


Wat gebeurt er in de relatie tussen een beschouwer en een kunstwerk? Hoe ervaren we ‘betekenis’ in een kunstwerk? Hoe kunnen we het interpretatieproces het best begrijpen en uitdrukken?
Deze vragen komen aan de orde in De volmaakte beschouwer. Het boek richt zich op een breed geïnteresseerd publiek dat zich nader wil verdiepen in de werking van het kunstwerk, maar het is ook bedoeld voor kunstenaars, critici, andere kunstprofessionals en studenten in kunst, filosofie en geschiedenis. De volmaakte beschouwer wil een handreiking bieden voor het kijken naar kunst, met het doel de ervaring van kunstwerken te verdiepen.

Janneke Wesseling (1955) is schrijver en kunsthistoricus. Zij promoveerde op het gebied van de receptie-esthetica aan de Universiteit Leiden. Zij schrijft als kunstcriticus voor NRC Handelsblad en zij publiceerde een aantal studies over hedendaagse kunst. Wesseling is hoogleraar Theorie en Praktijk in de Kunst aan de Universiteit Leiden/Hogeschool der Kunsten in Den Haag en co-directeur van PhDArts, promotieopleiding voor beeldend kunstenaars en vormgevers aan de Universiteit Leiden.