Direct naar:

De Best Verzorgde Boeken 2017

Drie Valiz-boeken geselecteerd!

Goed nieuws! Drie Valiz-boeken zijn geselecteerd voor de 'Best Verzorgde Boeken 2017'. Drie heel verschillende, maar even knappe en verzorgde publicaties: Marjan Teeuwen—Destroyed House, Rafaël Rozendaal—Everything, Always, Everywhere en Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen—Ontwerpend onderzoek voor de toekomst van stedelijke regio's (uitgegeven door imprint trancityxvaliz). Heel veel dank en felicitaties aan Haller Brun (Marjan Teeuwen), Studio Remco van Bladel (Rafaël Rozendaal), Catalogtree (Urban Challenges), aan drukkerijen Wilco Art Books en Die Keure, lithograaf Mariska Bijl, en aan iedereen die deze boeken met bloed, zweet, tranen, ideeën, woorden, beelden, of financiële ondersteuning mogelijk hebben gemaakt.


Meer informatie over de boeken:
Marjan Teeuwen—Destroyed House
Marjan Teeuwen creëert indringende beelden vol tegenstrijdigheden: herinnering en amnesie; chaos en orde; destructie en constructie; vallen en staan; horror vacui ten opzichte van ruimtelijkheid. Dit boek bevat een bloemlezing van fotowerken uit haar serie 'Destroyed House' en zes essays die reflecteren op de kunsthistorische, architectonische, filosofische en sociale betekenis van het werk.
Fotowerken: Marjan Teeuwen
Auteurs: Ernst van Alphen, Maarten Doorman, Ludo van Halem, Hans den Hartog Jager, Meta Knol, Wilma Sütö
Ontwerp: Haller Brun

Rafaël Rozendaal—Everything, Always, Everywhere
De rode draad in de artistieke praktijk van Rafaël Rozendaal — bestaande uit websites, installaties, prints en teksten, is de transformatie van digitale naar fysieke ruimte, en andersom. Dit boek staat stil bij zijn jonge maar omvangrijke oeuvre en onderzoekt hoe de kunstenaar inspeelt op de steeds veranderende en groeiende digitale mogelijkheden.
Auteurs: Marvin Jordan, Kodama Kanazawa, Christiane Paul, Margriet Schavemaker
Ontwerp: Studio Remco van Bladel

Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen—Ontwerpend onderzoek voor de toekomst van stedelijke regio's
Stedelijke vraagstukken, veerkrachtige oplossingen presenteert nieuwe modellen en ideeën voor een gezonde, toekomstbestendige stedelijke ontwikkeling. Het boek bevat een groot aantal case studies en een toolkit voor ontwerpend onderzoek voor stedelijke vraagstukken.
Bijdragen: Sandra van Assen, Tijs van den Boomen, Marco Broekman, Guido van Eyck, Eric Frijters, Marieke Kums, Willemijn Lofvers, Saskia Naafs, Thijs van Spaandonk, Ady Steketee, Franz Ziegler
Ontwerp: Catalogtree