Direct naar:

Boeklancering: operatie wooncoöperatie

20 januari 2022, online vanuit Rotterdam

  • Online boeklancering van operatie wooncoöperatie
  • Onderdeel van de Boekentournee operatie wooncoöperatie

Wat: Boeklancering
Met: Arie Lengkeek, Peter Kuenzli, TBA
Wanneer: donderdag 20 januari 2022, 15:00 - 16:00
Waar: Online vanuit Keilepand Rotterdam
Gepresenteerd door: AIR
Met: Arie Lengkeek, Peter Kuenzli, Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester), Leonie Andriesse (Expert Wonen, Gemeente Rotterdam), Aart Cooiman (Sectorspecialist Bouw & Vastgoed, Rabobank), Walter de Boer (bestuursvoorzitter Bouwfonds Property Development / BPD), TBA
Moderator: Frans Soeterbroek
Taal:
Nederlands
Toegang: Gratis - aanmelden voor de livestream kan door een e-mail te sturen aan e.vanbreugel@airrotterdam.eu

Op 20 januari 2022 is operatie wooncoöperatie online gepresenteerd middels een livestream van AIR vanuit het Keilepand te Rotterdam. De livestream is hier terug te zien.

Houd onze website en onze Instagrampagina in de gaten voor meer informatie over dit programma en de boekentournee van operatie wooncoöperatie!


operatie wooncoöperatie
Wonen is een grondrecht, geen handelswaar. De oplossingen voor het gebrek aan betaalbare woningen die markt en politiek voorstellen, pakken de symptomen aan, maar bieden geen structurele vernieuwing. Burgers kunnen ook zelf vormgeven aan andere, gezamenlijke manieren van wonen.

operatie wooncoöperatie (trancityxvaliz, 2022) stelt de gemeenschapseconomie centraal en positioneert de ‘wooncoöperatie’ als een derde alternatief tussen huur en koop. Het vertelt de geschiedenis van ons wonen; waarom de coöperatie uit beeld verdween en hoe de wooncrisis tot stand kwam.

Het boek documenteert tien bijzondere coöperatieve projecten en legt uit hoe dit soort projecten alleen kan ontstaan door bewuste keuzes vanuit het lokale bestuur. Het werkt toe naar een optimistisch, offensief, toepasbaar en haalbaar voorstel: uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit. Op inspirerende wijze toont het boek hoe we in Nederland een andere weg kunnen inslaan door wonen te verbinden aan gemeenschapseconomie en gemeenschapsvorming.