Direct naar:

Presentatie Plan and Play, Play and Plan

20 mei bij Camberwell College of Arts, Londen

Valiz en Camberwell College of Arts organiseren een programma in Londen rondom het boekPlan and Play, Play and Plan: Defining Your Art Practice, in samenwerking met auteur Janwillem Schrofer. Leidend in het programma is de vraag die ook centraal staat in het boek: hoe geef je als kunstenaar/maker richting aan je artistieke praktijk?

Wat: Boekpresentatie met lezing, mini-workshop en panelgesprek
Wanneer: Maandag 20 mei 2019, 17.30 uur
Waar: Lecture Hall, Camberwell College of Arts, 45-65 Peckham Rd London, SE5 8UF
Met: o.a Janwillem Schrofer
Voertaal: Engels

Dit programma is gratis toegankelijk en open voor het publiek.


‘Beeldend kunstenaar’ is een begrip met een ongekend aantal invullingen, nuances, variaties en betekenissen. Maar hoe word je als kunstenaar (of ontwerper, fotograaf, of andere ‘zelfstandig maker’) tot wie je bent en wie je wil zijn? Welke fundamentele vragen, eigenaardigheden, dilemma's, ambities, beperkingen en realiteiten spelen daarbij een rol? Plan and Play, Play and Plan, geschreven door oud-directeur van de Rijksakademie (1982–2010) Janwillem Schrofer, richt zich tot de kunstenaar en nodigt hem of haar uit tot het maken van overwegingen die, vaak met behulp van analytische modellen, helpen bij het bepalen van een eigen positie.

Tijdens de presentatie bij Camberwell College of Arts geeft Janwillen Schrofer een inleiding op het boek, zal hij een korte oefening uit het boek in praktijk brengen samen met het publiek, en spreekt hij enkele kunstenaars van verschillende generaties over de manier waarop zij hun positie bepalen.