Direct naar:

Tentoonstelling Best Verzorgde Boeken 2021

8 oktober 2022–6 november 2022, Amsterdam

  • De Best Verzorgde Boeken 2021 zijn nu te zien bij het Stedelijk Museum!
  • Twee Valiz-titels vallen in de prijzen: On the Necessity of Gardening en CAPS LOCK

Wat: Tentoonstelling Best Verzorgde Boeken 2021
Waar: Stedelijk Museum, Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam
Wanneer: 8 oktober t/m 6 november 2022
Georganiseerd door: De Best Verzorgde Boeken
Toegang: Voor tentoonstellingsbezoek zie website Stedelijk Museum.

Twee Valiz-boeken vallen in de prijzen!

On the Necessity of Gardening is door zowel de Vakjury als de Studentenjury uitverkoren tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2021!

CAPS LOCK is door de Studentenjury (met vijf studenten van Nederlandse topacademies) gekozen tot een van hun Beste Boeken.⁣


Stichting De Best Verzorgde Boeken viert ieder jaar het beste dat de grafische sector voortbrengt: 33 boeken die met hart en ziel zijn gemaakt. Boeken die zich sterk onderscheiden in de combinatie van zeer goed ontwerp, opdrachtgeverschap en kwalitatief hoogstaande lithografie, druk en bindwijze. De jurering vindt ieder jaar eind januari plaats.

Ieder jaar presenteert het Stedelijk de mooiste boeken van het afgelopen jaar. Ondanks alle corona-effecten, de grondstofcrisis en nu de energiecrisis, blijkt het boek als culturele uiting springlevend.

In totaal zijn er 328 boeken ingestuurd, beduidend meer dan vorig jaar (278). Voor de zestigste keer kwam de vakjury bij elkaar. In deze selectie is een verscheidenheid van boeken opgenomen: technische hoogstandjes en conceptuele doordenkers, introverte en uitbundige boeken, boeken van wereldberoemde ontwerpers evenals van studenten en boeken uitgegeven door uitgevers, instituten of in eigen beheer.
De vakjury richtte zich vooral op de verfijning van ontwerp en inhoud, terwijl de studentenselectie meer gedurfde en experimentele publicaties bevat.

Beide selecties zijn te zien vanaf 8 oktober t/m 6 november 2022.

Bekijk hier de video Introductie op De Best Verzorgde Boeken

Meer informatie op de website van het Stedelijk.