Direct naar:

Boekpresentatie Let's Become Fungal! in Berlijn

Wat: Boeklancering Let's Become Fungal!
Wanneer: 28 september 2023, 19:30–21:00
Waar: Zabriskie, Reichenberger Str. 150, 10999, Berlijn
Georganiseerd door: Zabriskie, als onderdeel van Climate Care 2023, Floating University 
Voertaal: Engels en Duits 
Toegang: Gratis


Boeklancering van Let's Become Fungal! bij boekhandel Zabriskie in Berlijn. Hierbij zal auteur van het boek Yasmine Ostendorf-Rodríguez aanwezig zijn.

Het boek Let's Become Fungal! haalt inspiratie uit de wereld van kunst en mycologie en deelt innovatieve praktijken uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied die geworteld zijn in het gedrag van mycelium: samenwerking tussen meerdere soorten, symbiose, allianties, uitwisseling van niet-monetaire hulpbronnen, decentralisatie, bodem- methoden en wederzijdse afhankelijkheid.  Het is een methodiek die geactiveerd kan worden in gemeenschappen, netwerken, bewegingen en organisaties. Auteur Yasmine Ostendorf-Rodríguez is deze avond aanwezig om alles over het boek en het bijbehorende programma van workshops en activiteiten te vertellen. 

Yasmine Ostendorf-Rodríguez werkt als curator en onderzoeker op het gebied van kunst en ecologie, en is gevestigd in Mexico-Stad. Ze richtte en leidde vele internationale initiatieven op het snijvlak van kunst en ecologie, waaronder de Green Art Lab Alliance (Azië, Latijns-Amerika en Europa) en de afdeling Natuuronderzoek, het Van Eyck Food Lab en de Future Materials Bank aan de Jan van Eyck Academie (Nederland).

Zabriskie is een gespecialiseerde boekwinkel met een focus op (sub)culturele en natuurverschijnselen, en boeken en tijdschriften in het Duits en Engels. Ze presenteren en selecteren titels die ze zelf waarderen en aansluiten bij deze thema's. Je vindt hier bijzondere publicaties op het gebied van natuurlijke historie, nature writing, ecologie en duurzaamheid; tuinieren, zelfvoorziening en doe-het-zelf; undergroundmuziek en films; visionaire ideeën en alternatieve levensmodellen; Kleine uitgeverijen, kunstenaarspublicaties en edities; luiheid en traagheid; dronkenschap en bewustzijn; Wandelen, reizen en plaatsen; Essays over filosofische en sociale kwesties; tegenculturele bewegingen; vreemde en occulte verschijnselen; fantastische, fantasierijke en speculatieve fictie; Poëzie over landschap en natuur... 

Dit event is onderdeel van Climate Care 2023, een publieksprogramma van Floating University